Astragalus-Membranaceus

АСТРАГАЛ

Astragalus membranaceus е растение от семейство Fabacea, с много дълга история като активатор за борба с патогенезата на различни заболявания, пряко свързани с имунния отговор на организма. Коренът на Astragalus се счита за адаптоген. Помага за изграждането и възстановяването на цялостното здраве на тялото.

Лечебни свойства на билката Астрагал

Astragalus съдържа три компонента, които позволяват на растението да има такова положително въздействие върху човешкото здраве: полизахариди, сапонини и флавоноиди които са активните съставки.

Полизахари в билката Астрагал

Полизахарите в лечебното растение представляват бета 1,3 глюкани и пречистеният екстракт е известен като един от източниците с най-високо съдържание. Те от своя страна притежават антимикробни, антивирусни, противовъзпалителни и противотуморни свойства.

Сапонините в билката Астрагал

Сапонините, наричани още “астрагалозиди”, притежават адаптогенно свойство, което поддържа здравето ни. Това свойство насочва различните системи на тялото към равновесие, а не просто да стимулира или потиска биологичните функции.

Това също така прави Astragalus един от най-добрите тоници за имунната система. Той е голям съюзник при лечение на състояния като: астма, ревматоиден артрит и различни алергии. Астрагалозид IV – сапонин от тази билка – е ефективен за клетъчните увреждания и за активирането на теломеразата, това се отнася до съкращаването на теломерите и забавянето на клетъчното стареене. Теломерите са защитните краища на хромозомите, които бавно се съкращават и износват всеки път, когато клетъчното делене се случва в тялото.

Сапонините се славят със способността си да:

  • Понижават холестерола
  • Да подобряват имунната система
  • Да предотвратяват ракови образувания

Флавоноиди

Флавоноидите осигуряват ползи за здравето чрез клетъчна сигнализация. Те притежават антиоксидантни действия, контрол и извличане на свободните радикали и могат да помогнат при предотвратяване на сърдечни заболявания и имунодефицитни състояния.

Комбинацията от различните компоненти в състава на екстракта придават на Астрагалус възможността не само да лекуват инфекции, но и да намалят алергичната и автоимунната реактивност.

Биоактивния комплекс значително намалява интензитета на алергичната реакция и възстановява цялостното здраве на организма. Това се постига чрез антимикробни, антивирусни, противовъзпалителни и антимикотични свойства на лечебна билка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Add to cart