Beautycol - хидролизиран колаген

BEAUTYCOL – ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

Какво представлява колагенът?

Колагенът е протеин от съединителната тъкан, който представлява ¼ от общата белтъчна маса при бозайниците. Концентрацията му варира от 23% в черепните кости, до 74 % в кожата.

Колагенът е ключов протеин в организма, който осигурява свързването, елсатичността и регенерирането на кожата, хрущялите и костите. Има различни типове колаген в зависимост от тъканите, от които е получен.

Произход на хидролизирания колаген/ Peptan / използван в BeautyCol®

Произвежда в завода на Rousselot в Angouleme, Франция.

Peptan™ е хидролизат на нативен колаген с свински произход ,което е позитив, защото това дава предпоставка за по-добро усвояване от човешкия организъм. Чрез процес на прецизно контролирана степен на хидролиза се получава оптимално молекулно тегло и отлични органолептични свойства.

Какво представлява Peptan?

Peptan™ е хидролизиран колаген тип I (съдържащ се в кожата и костите на човека). Peptan™ е високо пречистен натурален биоактивен продукт, съдържащ над 97% протеин (на база сухо вещество), предлаган в лесноусвоима от организма форма.

Характеристики и предимства на Peptan използван в BeautyCol®

 • Произведен чрез ензимна хидролиза
 • 100 % натурален продукт
 • Биоактивен продукт с 97% съдържание на протеин
 • С над 90% усвояемост от човешкия организъм;
 • Осигуряващ 8 от 9 есенциални аминокиселини (измежду които глицин 35%, пролин 7-9%, хидроксипролин – 10-15%)
 • Не съдържа мазнини
 • Не съдържа въглехидрати
 • Продукт без Е номер
 • Не съдържа алергени
 • Без специфичен протеинов вкус на крайния продукт
 • Лесно се влага в храни и напитки, вече добре приети от консуматора
 • Приложим в широки граници на pН
 • Не се разпрашава
 • Бързо се диспергира
 • Бързо разтворим в студени и топли течности, без промяна в биологичната му функция
 • Бистрота на получената напитка
 • Липсват странични ефекти

BeautyCol® съдържа 20 аминокиселини, в това число 8 от 9-те незаменими.

Характеризира се с високо съдържание на глицин, пролин и хидроксипролин, които съставляват около 50% от общото съдържание на аминокиселини.

Съдържанието на глицин и пролин е 10-20 пъти по-високо в сравнение с тяхното съдържание в други протеини.

Този специфичен аминокиселинен състав обуславя хранителните и функционални свойства на продукта, които не се срещат в други източници на протеин.

Висока усвоимост на BeautyCol®

Многобройни изследвания показват,че хидролизираният колаген е с много висока усвоимост. Докато нативният колаген е много устойчив, денатурираният колаген може лесно да се атакува от протеолитичните ензими. Над 90% от хидролизатите се усвояват и бързо се абсорбират след орален прием.

Препоръчителни дневни дози

Проучванията, направени от Rousselot показват, че дневната доза от 10 грама Peptan™- ­­/ 1 саше BeautyCol®/ след смилане и разграждане до пептиди може да стимулира във възрастните индивиди производството на колаген от човешките клетки в съответните тъкани – кости, хрущялите и кожата.

BeautyCol® и красотата

Кожата е видим индикатор на здравословното ни състояние. Тенденцията към остаряване на населението повишава интереса към продукти за поддържане на кожата с „красота отвътре“

Kолагенът и еластинът в кожата играят ролята на опорни, изграждащи белтъци. Те осигуряват необходимата й влажност, еластичност, плътност и здрав вид.

Именно колаген тип I и тип III са отговорни за поддържането на тоноса и здравината на кожата. Тези джа типа колаген представляват общо 90% от колагенът в дермиса. (60-80% тип I и 15-20% тип III). Тези колагенови нишки, изграждат и поддържат структурата и устойчивостта на тъканта в дълбочина. Това е стабилната здрава основа на кожата. В допълнение на градивната си фукция колагенът регулира активността на фибробластите, тяхната миграция, възпроизвеьдане и диференциране.

С времето след 25-годишна възраст се появяват симптомите на остаряване – резултат от намаленото възпроизвеждане на фибробласти и намаленото количество колаген, което те синтезират.

Структурата на колагеновите нишки също се променя в мрежовидна структура. Колагенът става по-жилав и твърд и загубва способността си да задържа голямо количество вода, което е важен за тургура на здравата кожа.

С BeautyCol® /Peptan™ пептидите/ кожата е

 • с 28% по-хидратирана само след 8 седмици
 • видимо по-гладка след 12 седмици, без образуване на дълбоки бръчки
 • по-еластична и сияйна
 • по-адаптивна към постоянно променящите се климатични условия

Косата и ноктите са осезателно по-гладки и здрави.

Препоръчителната дневна доза за постигане на тези резултати е 10 г Peptan™

 BeautyCol® и здраве

Мощен протеин за здрави кости и хрущяли

Все повече хора страдат от заболявания на костната система. Остеопорозата е болест, която се характеризира с ниска плътност на костите. В резултат на това рисковете от счупване и фрактури чувствително нарастват. Приемът на BeautyCol® води до значително повишаване на костната маса и намаляване на фрактурите при страдащите от остеопороза. Този ефект се потвърждава от многобройни изследвания, според които ендогенното производство на колаген тип II от костните клетки се стимулира от/ Peptan™/ BeautyCol®

Артритът и най-често срещаната му форма остеоартритът е хронично разрушаване на ставните хрущяли, водещи до обездвижване и болка. Според данни на СЗО 10 % от мъжете и 18% от жените над 50 годишна възраст страдат от артрит.

Ефектът на BeautyCol® /Peptan™/ за запазване на ставите е забележителен при пациенти с остра симптоматика. Доказано е, че Peptan™ BeautyCol® може да стимулира ендогенното производство на колаген, като осигурява аминокиселини и пептиди, необходими за синтеза на колаген от хондроцитите (хрущялните клетки)

Протеините са храна, която създава усещане за ситост, по-голямо в сравнение с това от същото количество въглехидрати и мазнини. Всъщност повишената консумация на протеини води до намаляване на приема на храна. BeautyCol® /Peptan™/ e изключително добър за регулиране на телесното тегло, тъй като не съдържа мазнини и въглехидрати. Той не само намалява риска от затлъстяване, но и съкращава времето за възстановяване след физическо натоварване.

BeautyCol® /Peptan™ /е перфектния протеин ако се приема преди и след физически упражнения. По този начин той помага за поддържане и възстановяване на количеството на протеините в мускулите.

Освен това Peptan™ (който съдържа 20% глицин и 8% аргинин) подпомага синтезата на креатин в тялото.

Препоръчителната дневна доза от 10 г /1 саше BeautyCol® /Peptan™ произвежда почти 1 г аргинин на ден, който може подпомогне една активна тренировка.

В комбинация с други протеини и хранителни вещества във функционални храни или напитки за спортисти, като например тези осигуряващи повишено съдържание на въглехидрати, BeautyCol® е перфектната съставка в диета за спортисти.

BeautyCol® e отличен продукт за включване във

 • Високо протеинова диета
 • Продукти за засищане
 • Храни с нисък гликемичен индекс
 • Храни и напитки за спортисти

Нарът в BeautyCol® е силен антиоксидант

Основното свойство на тези вещества е унищожаването на свободните радикали в човешкия организъм, като токсини, тежки метали токсични вещества, които отделят отровни оксиди и застрашават организма от бързо стареене и изтощаване. Антиоксидантите се свързват със свободните радикали и спират вредното им влияние върху организма.

2 Коментари

 1. Експертна грижа за кожата, косата и ноктите. Много съм доволна и силно препоръчвам за женската аудитория!

 2. Много съм доволна от ефекта на този продукт. Чувствам се значително по-енергична и продуктивна. Умората я няма. Най-много ме впечатлява това, че продукта е органичен! Препоръчвам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Add to cart