Как да боледуваме по-малко

Идеята за силен имуниет със сигурност е много привлекателна, но реализирането му на практика се оказва не особено лесна задача. На първо място, че имунната система е съвкупност формираща едно цяло, а не конкретно нещо в човешкото тяло. За да функционира добре, имунната система се нуждае от баланс, както всички ние се нуждаем от хармония в живота си.

Здравословният живот е първа стъпка към засилване на имунитета

Всички ние сме ги чували и чели до втръсване, но това е скучната истина: здравословният начин на живот е най-сигурният и доказано работещ натурален начин за превенция на вирусни, бактериални, гъбични инфекции и хронични болести. Всеки орган и всяка система в тялото, включително и имунитетът, работят по-добре, когато им осигурим защита от външни и вътрешни смущения, и изобилие от ресурси за функциониране, като:

  • Не пием и пушим
  • Поддържаме нормално тегло и процент подкожни мазнини.
  • Се храним с много плодове и зеленчуци
  • Без екстремни и небалансирани диети
  • Практикуваме редовна и разнообразна физическа активност
  • Спим достатъчно качествено и продължително – минимум 7 часа на нощ.
  • Стараем се да се пазим от инфекции, като си мием ръцете редовно
  • Предприемаме мерки за понижаване на хроничния стрес.
  • Имуностимулатори, сиропи и билкови продукти за имунната система

Съществуват много продукти, за които се твърди, че стимулират или модулират имунитета. Истината е, че много малко от тях имат някакво влияние над имунната система. Кой билки са се доказали във времето като натурални имуностимулатори?

Бета глюканите са природни полизахариди, които се извличат от микроорганизми (дрожди, бактерии), гъби и зърнени култури. Те се извличат от корена на Астрагал и гъбите Майтаке, за които се смята, че са най-добрите естествени източници на бета глюкани. Ролята на бета глюканите е свързана с нормалната функция на имунната система чрез активирането на ключови имунни клетки в организма, наречени макрофаги. Бета глюканът е единственият природен имуностимулант и научно доказан, биологично защитен полизахариден имуномодулатор, който засилва естествения и придобития имунитет. Подпомага поддържането на здравословни нива на липидите и холестерола в кръвта.

Ползите за здравето на черният бъз включват естествено подобряване и нормализиране на състояния като настинки, грип, проблеми със синусите, нервни болки, възпаления, хронична умора, алергии, запек и дори рак. Когато се използва в рамките на първите 48 часа от появата на симптомите, екстрактът рязко намалява продължителността на грипа, като се наблюдава облекчение на симптомите средно четири дни по-рано.

Когато става дума за антиоксидантна сила, черният бъз е с по-високи стойности на биофлавоноиди, отколкото боровинките, горските плодове и къпините. Изключителните свойства на Elderberry

Много хора приемат Ехинацея за да подобрят имунната си ситема. Медицината е доказала положителното и влияние при простудни състояния и грип като се смята, че намалява продължителността и облекчава вирусните симптоми.

Мощен комплекс от екстракти на четирите лечебни билки е Имуноцеа.

Imunocea - Ефективно решение за силен имунитет и здрав организъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Add to cart