Нарастват случайте на COVID-19 коронавирус у нас като се очаква пика на пандемията да е през топлите месеци. Все още има твърде много неизвестни около заразата и лекарите се учат в движение как да се справят с нея. Но какво можем да направим за да се предпазим от заразяване?

Разбира се, трябва да се следват основните препоръки на кризисните щабове и хората да се дистанцират един от друг, спазвайки основните карантинни мерки. Както вече стана ясно, дисциплината в дистанцирането и асоциалното поведение даде резултат в Китай.

 

 

Изследването на учени от Мелбърнски институт, публикувано в списание “NATURE MEDICINE”, показва, че хората се възстановяват от Covid-19 също както от грип. Големият брой излекувани означава, че имунната система може ефективно да се справи с вируса. Новото в изследването е, че учените са установили четири типа клетки на имунната система, които се борят с Covid-19

 
 
 

При гpипни cъcтoяния бeтa-глюĸaнитe cтимyлиpaт oтдeлянeтo нa вeщecтвa, нapeчeни цитoĸини, ĸoитo ca мнoгo вaжни ĸaтo oтгoвop нa имyнитeтa. Цитокините ce oтдeлят oт ĸлeтĸи в човешкия организъм наречени макрофаги. Дeйcтвиeтo нa макрофагите e дa пoглъщат и неутрализират бaĸтepии, вируси, гъбички, паразити и други патогени, както и да изолират възпаленията. Ежедневният прием нa бeтa глю ĸaни yвeличaвa издpъжливocттa нa opгaнизмa ĸъм виpycите и бaĸтepиите – пoради тaзи пpичинa в пep иoдите с висок риск от вирусни и бактериални инфекции, пpиeмaйтe високи концентрации на бeтa глю ĸaни. 

 

Подсилването на имунната система е от първостепенно значение за ефективното й функциониране. За да работят ефективно, тъканите и органите на имунната система има нужда от редица вещества, които се набавят чрез използването на доказани високопречистени екстракти от специфични лечебни растения ползвани в днешната модерна медицина. Те са важни както за поддържане на доброто здраве, така и за лечение на редица заболявания пряко свързани с имунния дефицит на организма.

 

Imunocea e чудесен избор за подсилване на имунната система.

 

 

Add to cart