Ехинацея Мощен Имуностимулант

ЕХИНАЦЕЯ – МОЩЕН ИМУНОСТИМУЛАТОР ПРИ ПРОСТУДА И ГРИП

Ехинацеята е билка и натурално лекарство, което се използва за борба с настинка и грипни инфекции от векове наред.

Днес експертите препоръчват лечебната билка поради невероятните и свойства да стимулира имунната система.

Съществуват 9 вида ехинацея, от които 3 се използват с лечебна цел – Echinacea pallida, Echinacea purpurea и Echinacea angustifolia.

Приемане на Ехинацея

Ехинацея се предлага извънредено в магазините и аптеките, здравните магазини и супермаркетите като чайове, течни екстракти, суха билки и като капсули или хапчета.

Много хора приемат Ехинацея за да подобрят имунната си ситема. Медицината е доказала положителното и влияние при простудни състояния и грип като се смята, че намалява продължителността и облекчава вирусните симптоми.

Ефективност на Ехинацеята

Днес Echinacea се използва широко по целия свят за редица заболявания, инфекции и състояния.Здравните ползи от ехинацеята включват:

  • Способността му да стимулира имунната система
  • Предотвратява рак
  • Лек за горните дихателни проблеми
  • Елиминира бактериалните и вирусни инфекции
  • Намалява възпалението
  • Лекува кожни заболявания,
  • Ускорява заздравяването и възстановяването
  • Регулира нивото на кръвната захар
  • Премахване на ушните инфекции и да се предотврати тяхното повторение.

12 Впечатляващи Лечебни Свойства на Ехинацеята

Много хора се наслаждават на ехинацея под една или друга форма, независимо дали под формата на чай, добавка или дори сурово растение. Нека да разгледаме 12 чудотворни свойства на ехинацеята.

1. Укрепва имунната система

Високопречистените екстракти от Ехинацея имат силно въздействие върху имунната система. Над 14 клинични изпитвания са потвърдили способността му да насърчава укрепва човешкия организъм през цялата година. Други проучвания показват, че ехинацеята е сред най-ефективните добавки за сезонните заболявания и инфекции.

Може би най-честата употреба на ехинацея се отнася до неговото въздействие върху имунната система. Това е така, защото химичните съставки в ехинацеята могат директно да повлияят на химичните процеси на имунната система.

Редовният прием на ехинацея може да намали шансовете от развитие на простудни състояния с 50% и ако вече сте болен или имате грип, приемането на ехинацея може да помогне за намаляване на продължителността на лечението ви. Поради тази причина, ехинацеята се използва от милиони хора всяка година, когато целта е да се премахванат досадните симптоми на обикновена настинка, кашлица и грип.

Намалява процеса възпаление

Активните химически компоненти в ехинацеята са доказали, че намаляват възпалението и свързаната с това дразнеща болка. Поради тази причина ехинацеята често се препоръчва като “лек” за болки ставите. Ехинацеята има силна способност да стимулира имунната система, за да се бори с инфекциите.

Това естествено средство за лечение на здравето има много ефективно действие в организма, за да стимулира производството на интерферон – протеин, който се освобождава от организма, за да се предотврати повторното възпроизвеждане на вирусите.

Някои от известните предимства на Echinacea са способността му да повишава силата на t-лимфоцитите.

Т-клетките са жизненоважни за имунната система, тъй като те помагат на организма да увеличи броя на антителата, които циркулират в кръвообръщението.

Те работят, за да се борят срещу патогенни нашественици и вируси, както и да увеличат способността на белите кръвни клетки да се справят с вируси или други микроорганизми, които може да срещнете.

При простуда и грип

Високо пречистените екстраткти от Ехинацеа е известно, че ефективно укрепват здравето на имунната система и подпомага имунната система да се бори с последиците от настинки и грип.

Действието на екстракта спомага за лечението на болки в гърлото, сенна хрема, кашлица и инфекции на горните дихателни пътища като бронхит и синузит. Ето защо екстрактите от Ехинацеа е известно, че е полезно средство за лечение на синусовите симптоми на главоболие.

2. Намалява Зачервяването и Подуването

Системното подуване, зачервяване и дискомфорт в тялото може да има многобройни източници, включително нездравословното хранене или диета. Употребата на Ехинацея или използването на продукти за грижа за кожата, които съдържат ехинацеево етерично масло. Същите могат да помогнат за намаляване и облекчаване на тъканното дразнене.

По-добро и бързо заздравяване на рани

Ехинацеята може да ускори образуването на нови клетки на кожата и да спомогне регенерирането и възстановяването на организма. Успоредно с това  може да бъде защитена от развиване на инфекции едновременно с бързото й излекуване.

Ехинацеята може да ускори образуването на нови клетки на кожата и да спомогне регенерирането и възстановяването на организма. Успоредно с това организмът може да бъде защитена от развиване на инфекции едновременно с бързото й излекуване.

3. Насърчава здравето на клетките

Консумирането на ехинацея стимулира здравето на защитните клетки в тялото ви. Много от съединенията в състава на ехинацеята поддържат имунните клетки и стимулират растежа им в тялото.

4. Подобрава нивата на Кислорода в Кръвта

Ехинацеята може да подобри нивата на кислорода в кръвта. Ехинацеята увеличава производството на еритропоетин в костния мозък, което от своя страна стимулира производството на червени кръвни клетки и увеличава способността на кръвта да пренася кислород.

5. Подкрепя и стимулира оралното и полово здраве

Проучванията показват връзка между приема на ехинацея и намаляването на гингивита, което се обясняав с превенцията и лечението на инфекции – гингивитът е бактериална инфекция. Редовният прием на ехинацея може да бъде ефективен  в подпомагането и превенцията на оралното здраве  

6. Препоръчва се на пациенти с псориазис и екзема

Заедно с изгарянето на слънцето, ехинацеята традиционно се препоръчва на пациенти, страдащи от псориазис и екзема. Ако се разпространи в засегнатата област, усъвършенстването може да се види доста бързо и освен ,че изцелява дразненето и възпалението, то също така предотвратява заразяването на рани, поради силните си антибактериални и антивирусни сили.

7. Облекчаване на болката

Ехинацеята може да се приема перорално или да се прилага локално за борба с болката. Пастата на тази сушена билка може да се приложи директно към засегнатата област.

8. Ехинацеята се препоръчва за респираторни проблеми

Ехинацея е сред най-добрите естествени средства за поддържане на здравето на горните дихателни пътища, дори при деца.

9. Осигурява антиоксиданти

Echinacea е източник на антиоксиданти като витамин С, бета-каротин, флавоноиди, селен и цинк.

10. Поддържа нормалното стареене

Въпреки че, изследвания върху хора са необходими за потвърждаване, резултатите от проучвания върху животни показват, че ехинацеята може да предложи “анти-стареене” потенциал. В едно проучване Ехинацея се приписва на подпомагането на удължаването на живота на застаряващите мишки.

11. Предотвратяване на рака

Ехинацеята е свързана с превенцията на рака, защото стимулира имунната система на организма да елиминира раковите клетки. Въпреки че ехинацеята не е задължително да се смята за антиоксидант, тя определено може да помогне за премахване на свободните радикали чрез стимулиране на правилните клетки на имунната система, като Т-клетките, като по този начин помага да се предотврати развитието на рак.

12. Грижа за косата

Ехинацея се използва и от мнозина при косопад на главата или тялото. Основните витамини и минерали, които се съдържат в него, достигат космените фоликули, което води до тонзиране растежа на косата. Също така е известно да се използва при лечението на пърхот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Add to cart