ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

ВЪПРОС: Има ли възрастово ограничение при използването? Кое се препоръчва за деца: сиропа или капсулите? И като се има предвид, че препоръчителният прием е 3 месеца, от кога е добре да се започне?

Imunocea сироп – ампули е подходящ за деца над 2 години. Детският организъм до 6 годишна възраст има ясна и специфична физиология, която съществено се различава от зрелия организъм. Съставът и концентрациите в Imunocea сироп са стриктно съобразени с биохимичните и физиологични процеси в детския организъм, с цел постигане на висока ефективност от приема му.
С цел превенция, профилактиката е препоръчително да започне в началото или средата на месец септември. Ефектът ще бъде осезаем, в периода на критичните месеци с епидемиологичните нива на вируси и инфекции.
В случай на вече възникнало болестно състояние, нашата препоръка е да започне веднага прием съпътстващ основната терапия.

ВЪПРОС: Може ли да се приема от деца на година и девет месеца? Как можем да подсилим имунитета на бебето и да го подготвим за детска ясла?

Имуноцеа сироп се препоръчва за деца над 2 години. Съставът и концентрациите в продукта са изцяло съобразени с особеностите на детския организъм.
Детската ясла е наистина предизвикателство за недоразвития дестски организъм. Моля консултирайте се с лекуващия педиатър, относно подготовката на детския имунитет

ВЪПРОС: Приемането на витамини укрепва доста организма и това много помага за помалкото приемане на вируси през студеният период на годината, но приема им не е ли по-добре да бъде от пресни плодове и зеленчуци (такива които са актуални за сезона) вместо те да се приемат вече обработени и неизвестно за нас дали не са изкуствено създадени?

Да, това е вярно – винаги е по-добре витамините да се приемат от пресни плодове, актуални за сезона. Приемът на витамини винаги е предпочитан като допълнение към една сериозна имуностимулираща терапия но не е достатъчен. Продуктът за който дискутираме е с високо съдържание на имуномодулатори и имуностимулатори, които според най-новите клинични проучвания са доказани като едни от най-добрите стимулатори на имунната система. Цялостния състав от тези високо пречистени екстракти помагат за укрепването на целия организъм.

ВЪПРОС: Има ли възрастово ограничение за приема на имуностимулантите и по схема ли се пият?

Възрастови граници има само при децата.Продуктът е предназначен за деца над 2 годишна възраст. Приемът от деца под тази възраст задължително трябва да бъде консултиран с педиатър.
Приемът е следния:
– Imunocea ампули:
При интензивна употреба препоръките са следните в зависимост от възрастта на пациента :
– деца над 2 години – 1 ампула на ден
– деца над 12 години и възрастни – 2 ампули на ден
Препоръчва се прием в продължение на 3 месеца, съчетан с 1-2 месеца почивка.
При профилактика се препоръчва ежедневна употреба по 1 ампула дневно.
-Imunocea капсули:
При интензивна употреба препоръките са следните в зависимост от възрастта на пациента:
– деца над 6 години – 1 капсула на ден
– деца над 12 години и възрастни – 2 капсули на ден
Препоръчва се прием в продължение на 3 месеца, съчетан с 1-2 месеца почивка.
При профилактика се препоръчва ежедневна употреба по : 1-2 капсули дневно.

ВЪПРОС: При какви състояния и заболявания е противопоказно да се приема?

До преди няколко години, медицината е считала , че  подсилването на имунната система не е препоръчително  при наличие на автоимунни заболявания. Съвременната медицина обаче доказва и диференцира наличие на имуномодулатори, които служат за регулиране и нормализиране на имунната реакция. Въпреки тези нови клинични данни , имуномодулаторите трябва да бъдат използвани с повишено внимание и задължително след консултация с ендокринолог.

ВЪПРОС: Прясно изцеденият сок от цитрусови плодове повишава ли имунитета? Дразни ли стомаха?

Соковете от цитрусови плодове не стимулират пряко усилването на имунитета. Винаги е препоръчително да се използват цитрусови плодове, съчетан с приема на имуностимулатори.
Прясно изцедения сок от цитрусови плодове може да дразни стомаха при хора с по-чувствителна лигавица на стомаха или гастрит.

ВЪПРОС: Трябва ли през цялата година да се използва вашия продукт, или мога да започна през всеки сезон?

Формулата на Imunocea е създадена от високопречистени екстракти с доказан и ясен произход.Тази мощна формула укрепва здравето на организма и повишава съпротивителните сили в сезона на настинки и вируси.Ясно съобразените концентрации и съчетение на биоактивни вещества, а именно 1,3/1,6 -бета глюкани, биофлавоноиди, сапонини, антоциани усилват имунния отговор на организма и по този начин възпрепятстват разболяването на детето или облекчават симптомите.
При хора с висока честотата на боледуване, препоръчаният прием е точно през есента.Препоръчваме прием в продължение на 3 месеца, съчетан с 1 месец почивка, в рамките на една година. Освен търсения резултат за усилване на имунитета, това ще нормализира и оптимизира цялостното здраве на детския организъм през цялата година.

ВЪПРОС: На какво часово отстояние от основно хранене трябва да се приемат хранителните добавки?

Съставките в Imunocea не е известно да дразнят лигавицата на стомашно-чревния тракт.
Нашата препоръка е да бъдат приемани 0,5-1 час преди основно хранене с достатъчно количество вода. Причината за това е да бъдат създадени оптимални условия за процесите на резорбция ( усвояване), с цел максимална бионаличност на приеманите биоактивни вещества. Този съвет е валиден за приема на повечето лекарствени продукти, които приемаме, с изключение на тези, които дразнят стомаха и имат специфични особености.

ВЪПРОС: Заразявам се често с вируси и постоянно боледувам-поне 2-3 пъти месечно.Но имам автоимунно заболяване на щитовидната жлеза/Хашимото/ при което не трябва да се стимулира имунната система .
Какви добавки или витамини мога да приемам за да не боледувам толкова често?

До преди няколко години, медицината е считала , че  подсилването на имунната система не е препоръчително  при наличие на автоимунни заболявания. Съвременната медицина обаче доказва и диференцира наличие на имуномодулатори, които служат за регулиране и нормализиране на имунната реакция. Въпреки тези нови клинични данни , имуномодулаторите трябва да бъдат използвани с повишено внимание и задължително след консултация с ендокринолог.

ВЪПРОС: Всяка зима страдам от възпалено гърло и мокра кашлица и непрекъснато гълтам лекарства, които да успокоят страданията ми. Това лекарство ще ми помогне ли да избегна всичко това?

Ако причината за по-горе изброените симптоми са чести вирусни и бактериални инфекции, причината може да бъде нарушен имунитет. В този случай е необходимо да се погрижите за своя имунитет и собствените съпротивителни сили на организма Ви чрез използването на имуностимулатори

ВЪПРОС: Прочетох че този продукт спомага за по-бързото възстановяване на организма при алергии… Повишаването на имунитета води ли до по-лесно понасяне на алергичните дразнители при хора с поли-алергии (комплекс от мухъл,плесен, пух, акари, кучета, котки и пр.) . Също ме интересува дали има някакви противопоказания при алергия към яйца?

В проучване водено от професор Hirasawa от университетското училище Tohoku Graduate School – Япония, се разкри че екстракт от гъбите Maitake, в комбинация със секрецията на хистамините от мастоцитите, контролират нивата на генно експресиране и тяхното експресиране на IL-4 и IL-13. В резултат на тяхната каскада от въздействие, те действат като противовъзпалителен агент.

При процеса на вдишване на агенти, към които човешкия организъм е силно чувствителен и алергичен се наблюдава силно дразнене на мембраните в носа, причинявайки възпаление и подуване – конгестия на носната лигавица. Алергичен ринит е терминът за състоянието описано по-горе.

В китайските клинични проучвания повече от 2000 пациенти с хроничен бронхит са лекувани с високопречистени екстракти на гъби Майтаке. В рамките на две седмици 60-90% от пациентите са показали значително подобрение, като възрастните пациенти и тези с астма имат най-голяма прогресия в намаляване на симптомите и постигане на пълноценно оздравяване.
Екстрактите от черен бъз са известни при борбата с симптомите на алергиите. Тъй като алергиите отключват свръх реакция на имунната система, както и възпаление, способността на черния бъз за подобряване на имунната система и успокояване на възпалението помага за облекчаване на алергията. Фармаколозите поставят черния бъз в списъка на най-ефективните растения, използвани за лечение на сенна хрема.
Тъй като алергиите отключват свръхреакция на имунната система, както и възпаление, способността на бета глюканите, сапонините, антоцианите и биофлавоноидите за подобряване на имунната система и успокояване на възпалението помага за облекчаване на алергията.
Няма клинични данни за корелация с алергия, причинена от яйца.

Facebook
Instagram